-
Fokusgrupper
Det er mange fordeler med å gjennomføre gruppesamtalene online heller enn fysisk: De viktigste er kanskje at du eliminerer problemet med geografiske eller demografiske skjevheter i gruppen, og at det er ikke noen praktiske begrensninger på hvor mange fra oppdragsgiver som kan observere gruppesamtalene.
Fokusgruppe-modulen er naturligvis sømløst integrert med de øvrige modulene, slik at du enkelt kan kombinere gruppediskusjoner med f.eks. oppgaveløsning underveis i sesjonen.
-
Survey
På tross av at plattformen i utgangspunktet er utviklet for å skaffe dybdeinnsikt gjennom ulike kvalitative teknikker: Vi tilbyr naturligvis også en komplett modul for kvantitativ dataanalyse, som gjør det mulig å bruke plattformen til å måle f.eks kjennskap, holdninger, adferd, kundetilfredshet m.m.
Du velger selv om du vil gjennomføre analysene på plattformen eller eksportere rådataene til ditt foretrukne analyseverktøy: f.eks. SPSS eller Excel.
-
Dagbok
Et velkjent problem ved tradisjonell datainnsamling, er at respondenten sjelden husker langt tilbake i tid, og at de gjerne har en tendens til å overdrive eller underdrive sitt eget adferdsmønster. Ved å la deltakerne loggføre sin adferd eller handlemønster over en definert periode i en online dagbok, har du langt bedre forutsetninger for å forstå hva kundene faktisk gjør - ikke bare hva de sier de gjør.
Du bestemmer selv om dagboken skal være ustrukturert eller med utgangspunkt i et rapporteringsskjema. Du styrer selvfølgelig også hvor ofte deltakeren skal motta en påminnelse om å loggføre.
-
Brukeropplevelse
Plattformen er som skreddersydd for å teste brukeropplevelser: Vi kan f.eks. be deltakerne bevege seg rundt på hjemmesiden din, teste en prototype eller løse en oppgave på internett. Vi kan også be dem kommentere sine opplevelser underveis.
Best av alt: Plattformen har støtte for skjerm-og lydopptak, som innebærer at vi ( med deltagers samtykke) kan dokumentere hver enkelt deltakers brukeropplevelse. Dette forenkler naturligvis analyse-og rapporteringsarbeidet i etterkant.
-
Merkevarekart
Hensikten med merkevarekartet er få deltakernes input på hvordan de oppfatter at de ulike aktørene i en gitt kategori står i forhold til hverandre.
Øvelsen er enkel, men gir potensielt svært verdifull innsikt i retur: Importér brand-logoer eller annet du ønsker å sammenligne opp mot hverandre, legg inn relevante drivere på x-og y-aksen, og invitér deltagerne til å plassere aktørene utifra sin egen merkevareoppfatning.
-
Diskusjoner
Ofte ligger det stor verdi i å bare samle noen representanter fra målgruppen, gi dem et tema å diskutere (“Bør vi ha et fordelsprogram” eller “Hvor viktig er 4K når jeg skal leie en film”), og observere hvilken retning diskusjonen tar. Fordelen med denne tilnærmngen er at den blir 100 % kundsentrisk, ved at oppdragsgiver (bevisst eller ubevisst) ikke setter premissene for diskusjonen.
-
Konsepttester
Alle kjenner de potensielle kostnadene ved å bomme på markedsføringen. Denne modulen gir deg muligheten til å gjøre en rask avsjekk mot målgruppen din før noe slippes ut i markedet: Du kan f.eks teste skissen til en ny reklamefilm, en ny emballasje eller et pakningsvedlegg. Få helt presise tilbakemeldinger fra responentene på nøyaktig hva de liker, hva de ikke liker og eventuelle forslag på justeringer.
-
Idédugnad
Plattformen er godt tilrettelagt for kreative prosesser som tar utgangspunkt i en konkret problemstilling fra oppdragsgiver: “Hva bør pausen i fotballsendingen fylles med?”, eller “Hvilken funksjonalitet savner du i denne appen?”
Med denne modulen gjør vi det både enkelt og engasjerende for deltakerne å komme opp med egne forslag, diskutere idéene med de andre deltakerne, og stemme på de beste idéene.
-
Videorapport
Mobiltelefonen er blitt den dominerende kommunikasjonskanalen for de fleste nordmenn, og har derfor en naturlig rolle i markedsanalyse - spesielt som dokumentasjonsverktøy hvor deltakerne blir bedt om å dele video eller bilder.
Eksempler på oppgaver kan være: «Hvorfor toget ditt foretrukne transportmiddel», «Dette gjør Oslo til en god by å bo i», eller «ta en kikk på serie X og gi oss deretter dine umiddelbare reaksjoner»
-
Bildecollage
Ofte kan det være enklere å beskrive hva man mener med hjelp av bilder heller enn ord. Dette gjelder ikke minst for følelser og stemninger. F.eks: “Hva betyr avkobling for deg?” Eller: “Beskriv følelsen av den første kaffekoppen om morgenen.”
I bildecollage-modulen kan du enkelt laste opp bilder (eller be respondentene laste opp sine egne) for å utrykke hva de tenker og føler rundt forskjellige emner og temaer.